Bespaar geld met een elektrische scooter

Elektrische scooters beginnen overal op te duiken. Met de hoge gasprijs kijken veel mensen zelfs voorbij de traditionele gasscooter in hun zoektocht naar meer besparingen. De vraag is natuurlijk of een elektrische scooter een goede koop is. Hoeveel gaat die “zuinige” scooter je op den duur kosten. Volg mee terwijl we kijken naar het beantwoorden van die vragen.

Allereerst, hoeveel gaat het kosten om de tweewielige elektrische scooter kopen zelf te kopen? In basistermen is het gewicht van de berijder een eerste overweging. De meeste scooters dragen berijders in het bereik van 180 tot 200 pond. Als je een stuk lichter bent dan dat, kom je misschien weg met een low-end scooter die rond de 200 kost. Als je binnen het gegeven bereik weegt, kun je waarschijnlijk wegkomen met een 300 elektrische scooter. Er zijn scooters die zijn gebouwd om zwaardere rijders te huisvesten en ze kosten duidelijk meer in aanschaf, maar je begrijpt het basisidee.

Vervolgens zijn de lopende kosten van een elektrische scooter. Snelheid zal een overweging zijn bij het verbruiken van de energie, maar de meeste elektrische scooters rijden met 10 mph en duurdere modellen halen meer dan 30 mph. Er zal ook rekening moeten worden gehouden met het terrein. Als u in een gebied met aanzienlijke heuvels woont, wordt u geadviseerd om minimaal een elektromotor van 350 watt aan te schaffen. Maar we willen in algemene termen, in een normale stadsomgeving, weten hoeveel het kost om de elektrische scooter te laten rijden.

Benzinescooters rijden gemiddeld ongeveer 70 tot 100 mijl per gallon, afhankelijk van de hierboven genoemde variaties. Sommige mensen melden dat ze $ 6- $ 10 per week gebruiken met een scooter op gas voor snel woon-werkverkeer. Dat is een aanzienlijk verschil met een auto, aangezien een gemiddelde Honda Accord waarschijnlijk ongeveer 40 mijl per gallon haalt. Aan de andere kant [aansluiten op een stopcontact van 120 volt] kost typisch elektrisch opladen voor een jaar tussen $ 73 en $ 150. Andere schattingen schatten de oplaadkosten op ongeveer 10% van de prijs van benzine om een scooter op gas te laten rijden. Uiteraard kan een elektrische scooter een enorme kostenbesparing opleveren.

En aangezien een elektrische scooter geen verbrandingsmotor, geen riemen, geen carburateur, geen olieverversingen en geen bougies heeft, zijn de onderhoudskosten bijna nihil. Dit alles bij elkaar opgeteld om te illustreren dat de gebruikskosten van een elektrische scooter ongelooflijk laag zijn. En u hoeft normaal gesproken geen vergunning of verzekering af te sluiten om het te runnen en parkeren wordt gratis! Elektrische scooters zijn goed voor het milieu en uw portemonnee.

Dus door de eigendomskosten op te tellen bij de kosten van het gebruik van een elektrische scooter, bieden ze een geweldig alternatief voor een benzineslurpende auto en zelfs een goedkope gasscooter.